Våra karttjänster

Lantmäteriets kartinformation är tillgänglig på olika sätt. Du kan enkelt titta på kartor och bilder och göra utskrifter i våra e-tjänster. Andra kartor är tillgängliga via våra geodataprodukter.

Min karta

E-tjänsten används när du vill titta på kartor och flygbilder över hela landet. Du kan till exempel söka en plats via adress eller skriva ut en karta i valfri skala. Du kan också använda Min Karta-appen.

Läs mer om e-tjänsten Min karta.

Läs mer om appen Min karta.

Kartutskrift

Kartutskrift används när du vill skriva ut aktuella kartor i olika format.

Läs mer om Kartutskrift.

Förbättra kartan

Har du upptäckt ett fel i våra kartor eller fastighetsregister? Då vill vi gärna att du hör av dig till oss och beskriver felet med hjälp av vårt kartstöd Förbättra kartan.

Läs mer om Förbättra kartan.

Sök ortnamn

Sök ortnamn används när du vill söka i Sveriges officiella ortnamnsregister och se platsnamnen på en karta. Du kan avgränsa sökningen geografiskt eller söka efter en viss typ av namn.

Läs mer om Sök ortnamn.

Historiska kartor 

Vi har en av världens största kartskatter och vill gärna dela den med dig. I våra digitala arkiv finns mer än en miljon historiska kartor, och de sträcker sig så långt bak i tiden som 1628. Det är gratis att titta på kartorna och vi vågar lova att du hittar något intressant.

Läs mer om Historiska kartor.

Geoskolans kartverktyg

För grund- och gymnasieskolan finns lektionsförslag och ett webbaserat kartverktyg med kartlager från Lantmäteriet och andra myndigheter. Kartverktyget kan beskrivas som ett enkelt GIS, geografiskt informationssystem, som gör det möjligt att analysera och presentera.

Läs mer om Kartverktyget (nytt fönster).

Våra geodataprodukter

För dig som behöver färdiga kartor till egna system eller applikationer har vi visningstjänster, zoom- och panorerbara kartor och geografiska teman åtkomliga via maskingränssnitt, API:er. 

Lantmäteriets kartinformation finns också som nedladdningsbara filer anpassade för att använda i GIS. 

Läs mer om våra geodataprodukter.